top of page

Ik ben Juliette Tulkens, beeldend kunstenaar en 1e graads docent Tekenen/ Schilderen/ Kunstgeschiedenis sinds 2000 met 2 behaalde diploma’s aan Kunstacademies in Amsterdam en Enschede. Ik woon sinds 2001 in Rotterdam en werk als beeldend kunstenaar in mijn atelier in de Rotterdamse havens en als docent Beeldende Vorming op het Montessori Lyceum en bij Museum Boijmans.


Ik hou van kijken, van anderen inspireren voor kunst en om te motiveren om vooral ‘te doen’. Ik begeleid mensen graag in hun maakproces en hun artistieke ontwikkeling.

De Quarantaine Academie is een nieuw initiatief van mij dat op natuurlijke wijze is ontsproten uit het samenkomen van 3 ingrediënten: mijn kunstpraktijk, mijn achtergrond als docent en de bijzondere, inspirerende en historische plek die ik graag met anderen deel. 


Artistieke vrijheid is voor mij van groot belang, de insteek van de cursussen op de Quarantaine Academie is om ruimte te geven aan de persoonlijke artistieke ontwikkeling van de cursist. Je kunt alle kanten op bij de Quarantaine Academie! Ik heb ruim 20 jaar ervaring met verschillende teken- en schildertechnieken, waaronder eitempera (schilderen én zelf maken), olieverf, gewassen inkt, pastelkrijt, gouache, tekenen/schilderen op de Ipad/ tablet. In al deze technieken kan ik de cursist op weg helpen en inhoudelijk begeleiden. 

bottom of page