top of page
Juliette Tulkens
Stilleven met vissersbootje, 2019
Herfst
Mesije met hond, 2020
La belle pivoine, 2019
Leaf in hand, 2019
Herfst
Lockdown februari 2021
Botticelli girl, 2020
Lente
Juliette in haar atelier
Meisje met poetpoet, 2019
Stix
In het rode atelier, 2019
Hour of the hare, 2020
Jongen met kom bananen, 2019
Leaf in hand (detail), 2019
Fig boy
Meisje met de kweepeer
Watermelon boy
Buttercups, 2020
Rode anemonen, 2018
Meisje met fruitschaal, 2019
Meisje met mobieltje, 2020
IMG_2089 2
Weightless, 2019
Vogel met blauwe druifjes, 2018
Three leaves and a pine needle, 2019
Relics, 2019
Buizerd, 2019
I love karma, 2019
Today's martyr, 2018
In het rode atelier, 2019
Blue girl, 2019
Go with flow, 2019
Bird in hand, 2018
Patroon, 2018
In het rode atelier (detail), 2019
In het rode atelier (detail), 2019
In het rode atelier (detail), 2019
In het rode atelier (detail), 2019

JULIETTE TULKENS

Ik ben Juliette Tulkens, beeldend kunstenaar en 1e graads docent Tekenen, Schilderen en Kunstgeschiedenis. Ik behaalde mijn diploma’s aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de AKI in Enschede. Sindsdien (2001) woon en werk ik in Rotterdam als beeldend kunstenaar in mijn atelier in de Rotterdamse havens. Daarnaast ben ik docent Beeldende Vorming/ Kunst op het Montessori Lyceum in Rotterdam. Ook ontwikkelde ik educatieve workshops o.a. voor Museum Boijmans van Beuningen, waar ik tevens workshops en rondleidingen geef. Door de jaren heen exposeerde ik op diverse plekken waaronder o.a. Institute Néerlandais (Parijs), Singer Museum (Laren), Coda Museum (Apeldoorn), Museum Schloss Moyland (Bedburg-Hau), Galerie Loerakker (Amsterdam), TENT (Rotterdam), Art-Rotterdam.

Op het mooie Quarantaineterrein organiseerde ik twee keer (2016 en 2018) het gevierde ‘Festival Quarantaine Speciaal’ samen met mijn vriend Harm Goslink Kuiper (beeldend kunstenaar/ componist/ muzikant).   

Ik begeleid mensen graag in hun maakproces en hun artistieke ontwikkeling. Ik hou in de eerste plaats heel erg van kijken, waarnemen, zien en observeren en om dit in alle breedte in te zetten bij het tekenen en schilderen. De afgelopen 20 jaar heb ik gemerkt dat ik goed ben in het anderen inspireren, begeleiden en enthousiasmeren in het persoonlijke creatieve scheppingsproces. Motiveren om vooral ‘te doen’ en de vrijheid in te duiken.

Ooit hing ik zelf bijna mijn kwasten in de wilgen na mijn eerste studie, doordat ik door allerlei opgelegde academische beperkingen het plezier in het schilderen volledig was kwijtgeraakt. Het (her)vinden van het plezier van het maken kwam voor mij centraal te staan. Door allerlei dogma’s en beperkingen overboord te gooien heb ik deze essentie, het plezier voor het maken, teruggevonden.

Hierdoor geloof ik ook juist in de unieke mogelijkheden van zelfexpressie van een cursist, ongeacht diens beheersing van technieken.

Veel mensen hebben de overtuiging dat je eerst allerlei technieken moet aanleren en beheersen voordat je mogelijkheden tot expressie hebt. Ik draai het liever om. Ik neem de behoefte voor expressie van een cursist als uitgangspunt. Vervolgens bepaalt diegene ‘onderweg’ zelf wat goed van pas zou komen om aan techniek te leren. Daarin kan ik je begeleiden.

De Quarantaine Academie is een initiatief dat op natuurlijke wijze is ontsproten uit het samenkomen van 3 ingrediënten:

- mijn kunstpraktijk

- mijn achtergrond als docent en

- de bijzondere, inspirerende en historische plek die ik graag met anderen deel. 

Artistieke vrijheid is voor mij van groot belang,

In de cursussen op de Quarantaine Academie kun je je onder deskundige begeleiding verder ontwikkelen in het tekenen of schilderen in je eigen stijl, materiaal en met persoonlijke onderwerpen.

Je kunt alle kanten op bij de Quarantaine Academie! Ik heb ruim 20 jaar ervaring met verschillende teken- en schildertechnieken, waaronder eitempera (schilderen én zelf maken), olieverf, gewassen inkt, pastelkrijt, gouache, tekenen/schilderen op de Ipad/ tablet. In al deze technieken kan ik je op weg helpen en inhoudelijk begeleiden.

CV_Juliette_Tulkens_'21_Page_1.jpg
bottom of page